Zoé megmenekülése

Zoét 2019 novemberében mentette ki helyi, önkormányzati segítséggel szörnyű körülményei közül a Beagle Fajtamentés a keleti országrész egyik városából.

Becsült kora 10 év lehetett… Ez a rövid mondat mindent elmond arról, honnan, milyen körülmények közül menekült meg Zoé. Nagyon alultáplált volt, csigolyáit-bordáit meg lehetett számolni, szőrzete csapzott, durva, koszos volt. Ahogy a fényképeken is látható, karmai rettenetesen hosszúak, töredezettek voltak, szinte a járásban is akadályozták már.

Zoé megtaláláskor.jpg

Az első állatorvosi vizsgálatkor szörnyen elhanyagolt, kiszáradt állapota miatt azonnali infúziós kezelésre szorult. Sajnos, a Beagle Fajtamentés önkéntesei további rossz híreket is kaptak: Zoé szervezete a nyilvánvaló, szinte „alap” bolhásságon és bélférgességen kívül a szívférgességgel is küzdött. Természetesen kezelése azonnal megkezdődött. Immunrendszere egyértelműen nagy segítségre szorult, hogy a többféle, egyidejű fertőzéssel sikeresen vehesse fel a harcot, ezért a gyógyszerek mellett rögtön adni kezdték neki a Burgimmune prémium immunerősítő kombinációt is.

Zoé karom.jpg
Zoé család.jpg

Zoé kigömbölyödött, szőre fényes és puha lett, és ami a legjobb hír, hogy 2020. augusztus 15-én családba költözött. Szívférgesség elleni kezelése a Gazdikkal is folytatódik, és természetesen ők is adják továbbra is a Burgimmune prémium immunerősítő kombinációt, hiszen láthatóan nagyon jól bevált.

Boldog gazdis éveket, Zoé!