Tiri cica
-   története   -

A macskaleukózis (FeLV) vírus egy csak cicákat megbetegítő vírus, amely a hazai, kijáró macskapopuláció nagy részében sajnos jelen van.

A cicák akár már az anyaméhben vagy szoptatáskor is megfertőződhetnek, ám a legnagyobb eséllyel a kóborló, kijáró kandúrok fertőződhetnek meg. A vírus a macskák között nyállal (pl. verekedés, harapás, egymás mosdatása, stb.), vizelettel (pl. közös alomtálca) vagy egyéb testnedvekkel (pl. orr- vagy szemváladék, stb.) terjedhet. Sajnos, a tünetmentes cicák is megfertőzhetik társaikat!

A vírust többféle teszttel is ki lehet mutatni, ellene csak vakcinázással lehet védekezni.

A vírus a cicákban daganatos megbetegedést vagy csökkent immunműködést (immunszuppressziót) okozhat.

Az immunrendszer elégtelen működése miatt ezeknél a cicáknál sokkal gyakrabban fordulnak elő különféle fertőzések (vírusos vagy bakteriális), gyulladások (pl. felső légúti, kötőhártya, stb.), hasmenés, láz, fekélyek (pl. a szájüregben) vagy testtömeg-vesztés. Sokszor bőrtünetek is jelentkezhetnek.

Az immunrendszer megfelelő támogatása mellett a vírust hordozó cicák akár tünetmentesek is lehetnek és teljes macska-életet élhetnek, egyedüli Kedvencként vagy más, szintén vírushordozó társukkal együtt tartva.

A Macskavilág Alapítvány gondozásában élő Tiri cicánál különféle, nehezen gyógyuló sebeket és szőrhullást okozott a vírus. Miután a vírus kifejezetten az immunrendszer működését gátolja, ezért Tiri gondozói a Burgimmune prémium immunerősítő kombináció alkalmazása mellett döntöttek, amit Tiri az ételébe keverve jó étvággyal mindig el is fogyasztott.

A Burgimmune prémium immunerősítő kombináció néhány hetes szedése után a sebek gyönyörűen gyógyultak, szőre dúsabb, fényesebb és tömöttebb lett!

Hírlevél feliratkozás
  • White Facebook Icon

©2019 by Natural Pet Care System.