Macskavilág mentvényei

A Macskavilág Alapítvány önkénteseit egy balassagyarmati, elhagyott házban talált, nagyon beteg kölyökmacskák miatt értesítették.

Bár szörnyű egészségi állapotban leltek rájuk, de mégis szerencsések voltak, mert ők legalább megérték, hogy megtalálják őket és így esélyt kaphattak az életre és a gyógyulásra. Testvéreik nem voltak ilyen szerencsések, vagy valamilyen vadállat (pl. nyest, róka) vagy kutya járhatott az elhagyott háznál és az ott maradt nyomok alapján többet is megölt a kiscicák közül…

kép2 (1).jpg

Apró testüket a bolhák és bélférgek mellett a macskanátha és szövődményei is meggyötörték: a teljes elhanyagoltság miatt súlyos tüdőgyulladásuk és krónikus kötőhártyagyulladásuk is volt.

A pár hetes apróságok azonnali orvosi ellátása megkezdődött: átestek többszöri féreghajtáson és bolhamentesítésen, és persze az állapotuknak megfelelő gyógyszereket (antibiotikum, gyulladáscsökkentő, szemcsepp, stb.) is megkapták.

 

Kifejezetten leromlott immunállapotuk miatt a Burgimmune prémium immunerősítő kombinációból dupla adagot kaptak, ami biztosan segítette túlélésüket és gyógyulásukat.

A gondos ápolásnak és gyógykezelésnek köszönhetően néhány hét elteltével bájos, bújós és vidám, virgonc kölyökcica lett belőlük, és bár egyikük örök életére magán viseli élete kegyetlen első néhány hetének nyomát – az elhanyagolt kötőhártyagyulladás miatt látása sérült – ez nem akadályozza a játékban és csínytevésekben.