Megelőzésre,
és akkor is, ha
baj van!

doboz1.jpg

Gyógyulások

Kedvenceink, akik már megtapasztalták, hogy a Burgimmune segít

243952095_377228177383325_3081031368586283453_n.jpg

Cimboráról már lemondtak, de a Burgimmune-nal megélhette a sikeres daganateltávloító műtétet...

Cimborát hatalmas, rosszindulatú daganattal a mellkasán mentette stratégiai partnerünk, a Puli Állatvédő Egyesület.

image (2).jpg

Ria mára már elhagyhatta a kempoterápiát, ez után is csodásan érzi magát, a Burgi szedése mellett...

Riánál, az Állatvédőrség védencénél, 2020 decemberében nagyon súlyos állapotában kezdték el a nyirokcsomó daganat elleni küzdelmet. 

Ari (1).jpg

Ari szuper gyors gyógyulása

Ari hasnyálmirigy megnagyobbodással, bélgyulladással, demodexesen került az egyik stratégiai partnerünk, a Civil Debreceni Állatmentők (Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány) gondozásába, Ari felépülését is segítette a Burgimmune Prémium Immunerősítő Kombináció. 

BeFunky-collage.jpg

Elvis újra fotogén! 

A kicsi Elvis rövid idő alatt hosszú utat tett meg a Burgimmune Immunerősítővel karöltve...

Elvisre egy árokban találtak rá június 28. napján, rettenetes állapotban, bőrbetegen, gyulladt szemekkel, tele harapás nyomokkal. Olyan sovány volt, hogy súlya az 1 kg-ot sem érte el. A Miskolci Állatsegítő Alapítvány vette gondozásába a kiskutyát. 

213628542_1557513474962483_163974304884122691_n.jpg

Állatkísérlettől a tengerparti nyaralásig 

Pityke kirobbanó formában nyaralt új családjával, felépülésében a Burgimmune Prémium Immunerősítő Kombinációnak is nagy szerepe volt.
Pityke mentésének napján, vele együtt 28 "kísérleti" Beagle kapott új életre esélyt a Beagle Fajtamentés csapatának köszönhetően.

Nusi másolata.jpg

Fantasztikus változás Nusinál

Egyik stratégiai partnerünk, a Puli Állatvédő Egyesület alelnöke a következőket osztotta meg velünk a Burgimmune Prémium Immunerősítővel kapcsolatos tapasztalatairól:
Idős, beteg, daganatos kutyáinknak kezdtük el rendszeresen adni, és az eredmény minden várakozást felül múlt. Kedvük kitűnő, energikusabbak, híztak és szőrük fényes lett…” 

Gréta.jpg

Gréta ma már szuper erős kismacska

“Egy összecsomózott szájú szatyorban találtam magam...,

de MA MÁR EGY SZUPER ERŐS, nagyon játékos kismacska vagyok….” 

A Hang, a hangtalanokért Állatmentő Alapítvány védence, Gréta Garbó

macskanáthás volt,

Ő is a Burgimmunne segítségével felgyógyult cicák közé tartozik.

Flóra 06.16..jpg

Flóra sokkal aktívabb, rengeteget játszik!

Flóra az egyik stratégiai partnerünk, az Agár Fajtamentés csapatán keresztül örökbefogadott kutyus. 

Flóránál fél éve pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak. A Fajtamentés vezetője és az orvos is javasolták a gyógyszer mellé kiegészítésként a Burgimmune Prémium Immunerősítő Kombinációt az esetleges mellékhatások csökkentése, regeneráció elősegítése, vitalitás fenntartása érdekében.

Bozont 2.jpg

Bozont megbirkózott a parvovírussal

Bozont rossz tartási körülmények közül, soványan, férgesen, legyengülve került az egyik stratégiai partnerünk, a Civil Debreceni Állatmentők (Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány) gondozásába, a parvovírus tüneteit mutatta.
A Burgimmune Prémium Immunerősítő Kombináció egyedi összetételének köszönhetően kifejezetten ajánlott bakteriális és/vagy vírusos fertőzések megelőzésére és/vagy kiegészítő kezelésére is.

Kiara 21.05_edited.jpg

Kiara sebei beforrtak

A Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület védence, Kiara gyógyulását is segítette a Burgimmune Prémium Immunerősítő kombináció. 

Szegény kutyusnak testszerte több helyen tépett sebei voltak, amelyeket csak műtéttel lehetett korrigálni.

A Burgimmune állatgyógyászati gyógyhatású készítmény jótékony hatással van a teljes és minél gyorsabb regenerációra műtétek, gyulladások, sebek, bőrproblémák, betegségek, immunrendszert gyengítő események esetén is. 

188965518_4151924991534109_2886488277867839253_n (1).jpg

Zuzmókának már be lehet fonni a hátán a szőrt 

Stratégiai partnerünk, az ”Állat és Ember” Állatvédő Egyesület elbűvölő idős lakójánál, a Burgimmune Immunerősítő hatására megszűnt a rendszeresen kiújuló hasmenés is amellett, hogy az új bundára tett szert a kutyus. 

228132423_870732200548008_1476220217622311179_n.jpg

Borostyánt a Burgimmune öltöztette fel újra...

“Amióta Borostyán szedi a Burgimmune-t, csodálatos változásokon ment át a bőre…”
Egyik stratégiai partnerünk, a Csellengő Kutyák Állatsegítő Alapítvány vezetőjének beszámolóját szeretnénk megosztani:

Grace.jpg

Grace gyógyulása

Grace egészségesen és boldogan kerül új, szerető családjához! 

Március végén a Hungary Hearts Dog Rescue előtt megállt egy fiatalember, aki a teraszán "felejtve" találta az elhagyott, rossz állapotban lévő Grace kutyust, ezért beadta őt a menhelyre. Grace gyógyulását a Natural Pet Care System állatgyógyászati gyógyhatású készítménye, a Burgimmune Prémium Immunerősítő is segítette.

A kutyus érkezésekor le volt soványodva, az immunrendszere nagyon legyengült, ezért lokalizált demodex szőrtüszőatkától szenvedett, szemei körül, a péra tájékán, orrocskáján és ajkain pyodermával jellemezhető, kezeletlen gyulladásos elváltozások voltak találhatóak. 

Frici.jpg

Frici szépen gyógyul

A Natural Pet Care System egyik stratégiai partnere, a Macskavilág Alapítvány által mentett Frici macska, gyógyulása érdekében a Burgimmune Prémium Immunerősítő Kombinációt kapja. Frici, az Alapítvány vezetőjének elmondása alapján, egy 8 éves, igazi vidéki, utcai harcos kandúr volt, rengeteg sérüléssel került gondozásukba. A Burgimmune már jól bevált az Alapítványnál is, az orvosi kezelés és szerető gondoskodás mellett az immunerősítővel is szükségesnek találták támogatni Frici szervezetét. 

Morris.jpg

Morris megmenekült

 A Burgimmune Prémium Immunerősítő kombináció, a Natural Pet Care System állatgyógyászati gyógyhatású terméke is segítette az elütött cicát, Morrist abban, hogy a baleset, a műtétek, és az életéért való küzdelem ellenére ma már jól érzi magát és gazdisodott.

Morrist március elején elgázolva találták az út közepén. Így került a Hariel Alapítvány gondozásába, akik hamar orvosi kezekbe juttatták.

Matilda, Thabata, Amelda és Lulu.jpg

Matilda, Thabata, Amelda és Lulu Burgimmune-nal jutottak el a teljes gyógyulásig

Stratégiai partnerünk, a Hungary Hearts Dog Rescue és Hariel Alapítvány védencei korábban a disznóólban élték életüket. 

Ebből a helyzetből menekültek meg az állatmentő önkénteseknek köszönhetően. A kutyusok legyengült védekezőképességének következtében demodex szőrtüszőatkától és kezeletlen gyulladásos bőrelváltozásoktól szenvedtek.

Lajos cica.jpg

Sicc a betegségeknek!

Lajos cica felépülése a macskanáthából és bélgyulladásból, a Burgimmune erejével…

Lajos cica augusztus 02-án érkezett, stratégiai partnerünk, a Civil Debreceni Állatmentők gondozásába (Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány).

Tony (2).jpg

Tony köszöni, már jól van!

A Natural Pet Care System-el stratégiai partner Hungary Hearts Dog Rescue és Hariel Alapítvány védencét, Tonyt lesoványodva, legyengült szervezettel mentették az Alapítvány önkéntesei. 

169856086_846473879272018_59920438307202

Molly már egészséges, boldog, gazdis életét éli.

A Beagle Fajtamentés gondozásába 2020. karácsonya előtt két Mollyka is érkezett. Az autóbalesetes kutyusról már korábban meséltünk, olvassák szeretettel a másik beteg Molly kiskutya történetét is. A csapat gondos ápolása és a kezelések mellett, a Burgimmune Prémium Immunerősítő kombináció, a Natural Pet Care System állatgyógyászati gyógyhatású terméke is segítette őt abban, hogy ma már gyógyultan szaladgálhat új otthonában.

Garfield és Tekla.jpg

Tekla és Garfield új élete

Garfield és Tekla egy debreceni utcai kolóniában éltek az anyacicával együtt.
2020. decemberében a Hariel Debreceni Állat- és Természetvédelmi Alapítvány lelkes önkéntesei találtak a családra egy telefonos bejelentést követően.
Mindkét kiscica macskanáthásan, nagyon súlyos egészségi állapotban került az alapítvány szerető gondozásába. Stratégiai együttműködés keretében, a Burgimmune Prémium Immunerősítő Kombináció, a Natural Pet Care System állatgyógyászati gyógyhatású terméke is segítette őket abban, hogy most már egészséges, aktív, vidám, játékos életet élve költözhetnek új gazdijukhoz.

AAA Zorró.jpg

Zorró meggyógyult, álom Gazdiját várja

A Natural Pet Care System egyik stratégiai partnere, a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület által mentett kutyus, Zorró gyógyulását is segítette a Burgimmune Prémium Immunerősítő Kombináció. 

Zorró az árokban, teljesen kiszáradva, sérült, sebes bőrrel, törött lábujjal keresett élelmet a szemét között.

Mollyka Szotyi hátán.jpg

Mollyka a gyógyulás útján

Mollykát 2020. december 17-én autóbaleset érte, ami után azonnal állatkórházba vitték. Az elvégzett röntgenvizsgálatok alapján a sokkos állapot mellé többszörös medencetörés is társult.

Gazdái a várható magas műtéti költségeket nem tudták vállalni, és a lábadozáshoz szükséges körülményeket sem tudták biztosítani, ezért a Beagle Fajtamentés segítségét kérték.

Gia.jpg

Gia megszépülése

A Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület csapatának tagjai nyáron három szuka kutyust találtak egy forgalmas út szélén. Mindhárman rettenetesen elhanyagolt állapotban voltak, ki tudja, milyen körülmények közül jöhettek vagy mióta kóboroltak és éheztek.

„Természetesen” egyik kutyában sem volt az azonosításra szolgáló mikrochip, mindhárman csonttá és bőrré voltak soványodva, és külső és belső élősködők, rengeteg bolha kínozta őket.

Egyikük a Gia nevet kapta az önkéntesektől.

Dakota, Dió, Dina Pomáz3.jpg

Dakota, Dundi és Dió

Sajnos, a tavasz és a nyár eleje nemcsak a hosszú, sötét és hideg téli hónapok következtében rosszabb immunstátuszú, ezért gyakrabban megbetegedő állatok miatt nehéz a menhelyeknek, hanem az első tavaszi kiscica szezon miatt is. Ilyenkor landolnak ugyanis a nem kívánt almok ‒ jobb esetben anyamacskástul, rosszabb esetben csak az árva, sokszor napos kiscicák ‒ az állatmenhelyeken.

Cecil daganat1.jpg

Cecil csodás története

Cecil egy 7 éves beagle leányzó, aki rendkívül elhanyagolt körülmények közül került a Beagle Fajtamentés gondozásába.

Ahogy a képen is látszik, Cecil toroktájékán egy tekintélyes méretű duzzanat volt. Az állatorvosi vizsgálatok során kiderült, hogy a szövetszaporulat egy daganat, ami ráadásul olyan helyen helyezkedik el, hogy nem operálható. Az elkeserítő hírek mellé további gondok is társultak: Cecil vérében hemzsegtek a mikrofiláriák, azaz szívférges is, és a harmadik szemhéja is előesett. És persze ivartalanítani is kellene…

Bagett Burgi Agár Fajtamentés.jpg

Bagett kivirul

Bagett, amikor megérkezett az Agár Fajtamentés gondozásába, még járni is alig tudott. A csodás agárlány egész nap csak feküdt, rozoga, izomtalan teste nyomokban sem hasonlított az agarakra jellemző csodás, izmos és erős, futásra kitalált testére.

Az azonnal elvégzett állatorvosi vizsgálatok szerencsére betegséget nem mutattak ki, egyszerűen ennyire nem törődtek vele, ennyire elhanyagolták, hogy ilyen szörnyű állapotba került.

Trico és Teki Burgi montázs.jpg

Trico és Teki

Tricot és Tekit még tavaly októberben, Szécsényben, az iskola mellett találták. Aprócska testüket egyszerre több vírus is megtámadta, ezért a Macskavilág Alapítvány és a Natural Pet Care System között létrejött stratégiai együttműködés keretében gyógyulásukat-felépülésüket segítendő kapják a Burgimmune prémium immunerősítő kombinációt.

IMG_20201201_222618.jpg

Runa gyógyulása

Runa egy örökbefogadott kutyus. Gazdija állatorvosi asszisztensként dolgozik, de hiába tett meg mindent, Runa fülei évek óta szinte folyamatos és nagyon fájdalmas problémaforrást jelentettek.

Mindkét hallójáratban krónikus, vissza-visszatérő, sokszor gennyes, gyulladás jelentkezett, ami már a dobhártyát is károsította, sőt, a dobüregbe is beterjedt. Az elvégzett laborvizsgálatok (gomba- és baktériumtenyésztés) és a célzott hatóanyag-tartalmú kezelések sem hoztak tartós gyógyulást.

Kacor utána.jpg

Kacor megmenekül

A Burgimmune prémium immunerősítő kombináció, a Natural Pet Care System állatgyógyászati gyógyhatású terméke is segítette, hogy Kacor most már egészséges, vidám kamasz kutya. 

Kacor 2020 tavaszán születhetett. Mezőkövesden találták, az erdőben kikötve és sorsára hagyva. Fején és testén látszott, hogy bőre rendkívül rossz állapotban van, jobb elülső lábára pedig nem tudott ráállni. Így került a Noé Állatotthon Alapítvány gondozásába.

Hulk Hugó Burgi montázs.jpg

Hihetetlen Hulk és Hugo

A Burgimmune prémium immunerősítő kombináció, a Natural Pet Care System állatgyógyászati gyógyhatású terméke is segítette, hogy Hulk és Hugo egészséges kiscicává cseperedhetett.

Hulk és Hugo eszméletlenül lesoványodva érkeztek a Pomázi Kutyamenhely Második Menedékébe, amit kifejezetten cicák részére hozott létre az Egyesület csapata.

126105435_559510978243262_30641872558187

Csatorna mama és kölykei

A Burgimmune prémium immunerősítő kombináció, a Natural Pet Care System állatgyógyászati gyógyhatású terméke is segítette, hogy Csatorna mama és kölykei túlélhessék a parvo vírus okozta fertőzést.

Csatorna mama és hét, nagyjából 5 hetes kölyke Négyesről érkezett a Noé Állatotthon Alapítvány gondozásába.

Böbe.jpg

Babi

Babi 2015 óta van az Országos Állatvédőrség gondozásában.

 

Gerincét meglőtték kölyökként, ezért hátsó lábait nem tudja használni, kutya kerekeskocsi segíti mozgását...

129538425_742460129986687_27565529260960

Textina, a túlélő

A Burgimmune prémium immunerősítő kombináció, a Natural Pet Care System állatgyógyászati gyógyhatású terméke is segítette, hogy Textina 15 évesen, szívférgesen és emlődaganat műtét után ilyen jól van.

Ez a szépséges öreglány a képeken Textina, aki nagyjából ezer meg egy éves, de minimum 14+. Egy elhagyott repülőtér romjai és az odahordott szemétkupacok között élt az elmúlt hónapokban. Nem tudni, hogy mit evett, hogyan maradt életben?

FB_IMG_1606315033744 (2).jpg

Emma és Escobar

A Burgimmune prémium immunerősítő kombináció, a Natural Pet Care System állatgyógyászati gyógyhatású terméke is segítette, hogy Emma és három apró kölyke túléljék a megpróbáltatások okozta károsodásokat.

Emmát három apró kölykével együtt két összeragasztott zöldséges ládában tették ki a nyár egyik legmelegebb napján. 40 fokban találtak rájuk a Pomázi Állatmenhely önkéntesei.

126338263_1523102611221415_7401528311857

Szvetter

Kiskunhalasról érkezett a segítségkérés a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítványtól, hogy egy szinte teljesen kopasz kölyköt bedobtak egy idős nénihez. Azonnali segítségre volt szüksége és a Noé Állatotthon Alapítvány igent mondott – ahogy nagyjából mindig.
Kicsi Szvetter – mert ezt a nevet kapta – megtalálásakor nagyjából fél éves lehetett, szinte a teljes testéről kihullott a szőr, teste forró, bőre gyulladt volt. Nagyon sovány, alig volt rajta izom. 


 

Farki1.jpg

Farki gyors gyógyulása

Farki nevét rövid kis farkincájáról kapta, amit kutya vagy valamilyen más ragadozó haraphatott le, esetleg csapdában sérülhetett meg.

Több kiscicával együtt egy szántóföld szélén találták, akik kitették őket, egyszerűen ott hagyták sorsukra a kölyköket. A kismacskákat innen mentették meg a Macskavilág Alapítvány önkéntesei. A lehető leghamarabb állatorvoshoz vitték őket, ahol a vizsgálat után megtörtént a teljes külső-belső parazitamentesítésük is. 

Dragon utána2.jpg

Dragon úton a gyógyulás felé

Az akkor még névtelen, szinte teljesen kopasz, kan kutyust Törökszentmiklóson, az utcáról mentette meg a Befogad-Lak Állatvédő Alapítvány, tőlük került a Noé Állatotthon Alapítvány gondozásába. Mikrochipet hiába kerestek benne megtalálói, pedig biztos, hogy korábban lehetett – ha nem is Gazdája, de tulajdonosa biztosan.

Bibó gyógyultan.jpg

Bibó

Bibó papa 2018 nyár végén került a Beagle Fajtamentés gondozásába. Korábbi gazdája lemondott róla, miután a kutyus elkóborolt otthonról és így bekerült a helyi menhelyre. Bibó már nyugdíjas, 10 évnél is idősebb.

A Fajtamentés által elvégeztetett állatorvosi és laborvizsgálatokból, valamint gyorstesztekből kiderült, hogy Bibó szívférges: vérében nyüzsögtek a mikrofiláriák.

Alíz Gazdival.jpg

Alíz

Alíz az Állatvédőrség révén már két hónapja szedte a Burgimmune prémium immunerősítő kombinációt daganat gyanú miatt.

IMG_0177 (1) (1).JPG

Amikor az állatorvos gazdi is meglepődik – Norma története

„Normát 2009 szeptember végén találtam a Normafánál (innen kapta a nevét). Akkor elég elkeserítő testi és lelki állapotban volt: koponyája bal oldalát korábban hatalmas ütés-vágás érhette, ami miatt egészen a fogínyig sérültek a szövetek, ez jól látszott a kölyök fejét átszelő hatalmas hegből. Emellett égésnyomok voltak a bundáján, rettenetesen sovány és szomjas volt, nagyjából 4 hosszú, csontos lábból, egy gyönyörű barna szempárból és bolhákból állt.

Nemes gyógyult2 (1).JPG

Nemes

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével két agár érkezett Tiszabőről az Agár Fajtamentéshez. Nemes, a négy év körüli kan és Angyalka, a nagyjából hat éves szuka. Mindkét agár nagyon elhanyagolt volt, de Nemes állapota mindenkit ledöbbentett.

Fénylő bunda helyett csak foltokban volt szőre, teljes testfelületét sebek borították, ezért komoly fájdalmai voltak.

kép1 (1).jpg

Macskavilág mentvényei

A Macskavilág Alapítvány önkénteseit egy balassagyarmati, elhagyott házban talált, nagyon beteg kölyökmacskák miatt értesítették.

Bár szörnyű egészségi állapotban leltek rájuk, de mégis szerencsések voltak, mert ők legalább megérték, hogy megtalálják őket és így esélyt kaphattak az életre és a gyógyulásra. Testvéreik nem voltak ilyen szerencsések, vagy valamilyen vadállat (pl. nyest, róka) vagy kutya járhatott az elhagyott háznál és az ott maradt nyomok alapján többet is megölt a kiscicák közül…

Böbe előtte.jpg

Böbe

Böbe nagyjából 8 hetes lehetett, amikor a karcagi Kóbor Szívek Állatmentő Alapítvány gondozásába került. Iszonyatosan soványan és brutális bőrbetegségben szenvedve.

Liza.jpg

Liza 

Liza 2015 óta folyamatosan az Országos Állatvédőrség gondozásában van.

Mielőtt ide került, egy lánc végén tengődött, ami minden kutyának szörnyű sors, de egy okos, az emberrel dolgozni szerető németjuhásznak még inkább az.

Teddy_gyógyultan.jpg

Teddy maci

2019 októberében, mint minden nap oly sokszor, megcsördült a Pomázi Állatmenhely telefonja. A vonal másik végén egy kétségbeesett hang azt közölte, hogy a közeli mezőn egy pár hetes kutyakölyköt találtak szörnyű állapotban. A menhely önkéntesei azonnal odarohantak, a beszámoló alapján sok mindenre felkészültek, de az eléjük táruló látvány még az ő sokat látott szemüket is elborzasztotta. Az aprócska kölyök tragikus állapotban volt.

Zoé gyógyul.jpg

Zoé megmenekülése

Zoét 2019 novemberében mentette ki helyi, önkormányzati segítséggel szörnyű körülményei közül a Beagle Fajtamentés a keleti országrész egyik városából.

Becsült kora 10 év lehetett… Ez a rövid mondat mindent elmond arról, honnan, milyen körülmények közül menekült meg Zoé. Nagyon alultáplált volt, csigolyáit-bordáit meg lehetett számolni, szőrzete csapzott, durva, koszos volt. Ahogy a fényképeken is látható, karmai rettenetesen hosszúak, töredezettek voltak, szinte a járásban is akadályozták már.

IMG_1627.jpg

Merlot gyógyul és szépül!

Merlot gazdától – vagyis inkább tulajdonostól – került 2019. május 17-én a Noé Állatotthon Alapítvány gondozásába. Az állapota láttán érzett első sokk után Merlot a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba került kivizsgálásra. A kutyust bizalmatlansága miatt kizárólag bódításban lehetett teljes körűen, tetőtől talpig megvizsgálni.

DSC_1577 (2).JPG

Menyhért megmenekült

Menyhért csontsoványan, erőtlenül, betegen feküdt egy vidéki település utcáján. Sokan elmentek már mellette, de szerencsére volt, aki ezen a június eleji napon nem fordította el a fejét a szenvedő kutya láttán, és segítséget hívott.

A Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány égisze alatt működő Agár Fajtamentés vezetője rögtön rohant érte, mert a kutyus annyira rossz bőrben volt, hogy attól lehetett tartani, hogy már a másnap reggelt sem éri meg.