Maca
-  története   -

Maca, Liza (a lánya) és Ében (az unoka) jó ideje együtt kóborolhattak Csatárhegyen. Nem sokkal azután, hogy az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány tudomást szerzett róluk, és az Alapítvány csapatának tagjai segítségével elkezdődött párhuzamosan az emberekhez szoktatásuk, parazitamentesítésük, hogy még a tél beállta előtt védett helyre kerülhessenek, nagy baj történt. Valami megtámadta a családot, és Maca a többieket védve megsebesült: bal lába és szeme nagyon súlyosan megsérült. Az állatorvosi kivizsgálás szerencsére törést nem mutatott, viszont a szemét meg kellett műteni. A maratoni, 6 órás műtét során a szemét sikerült megmenteni, viszont a sérülés olyan mértékű volt, hogy látása károsodott.

Maca ultimátum montázs.jpg

Maca jelenleg az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány családi falkájának tagjaként éli életét.

Sajnos, a bal lábát ért sérülésre nemcsak a heg emlékeztetett, hanem az is, hogy hónapokkal később egy szövetszaporulat alakult ott ki, melyet műtéti úton, sikeresen eltávolítottak. A szövettani eredmény alapján áttétképződés nem várható, ám sajnos kiújulás igen.

Maca addig is kapott roboráló szereket, vitaminokat, amikre idős kora és a korábbi kóborlás miatt is szüksége volt, ám ekkor gondozói elkezdték adni neki a kifejezetten daganatellenes hatású Burgimmune prémium immunerősítő kombinációt. A készítmény beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mert a kúra alatt újabb daganat nem alakult ki. Sőt, Maca láthatóan megfiatalodott, sokkal aktívabb lett, a laboreredményei is hosszú távú javulást mutattak.